Talent Management

Talent Management Tools

Welke tools worden gebruikt bij een Assessment of Development Center?

Het aanbod aan testen is steeds maatwerk (niveau, sector, functie, …).

Diversificatie in het soort tools dat wordt gebruikt en in administratie (interactief, pc) :

  • Persoonlijkheids- en motivatievragenlijst
  • Bekwaamheidstesten
  • Rollenspelen
  • Redeneertesten
  • Online postbakoefeningen
  • Competentiegericht interview
  • Casusanalyses en presentatieoefeningen

Inzicht

Verbaal, numeriek of abstract inzicht, aangepast aan sector en functieniveau. Rapportering in de vorm van een grafiek. Online onder toezicht van een ervaren assessor. 

Algemeen inzicht

Combinatie van zowel verbaal, numeriek als abstract inzicht, aangepast aan sector en functieniveau. Rapportering in de vorm van een grafiek. Online onder toezicht van een ervaren assessor.

Persoonlijkheid

Reflectie van de persoonlijkheid opgedeeld in 3 categorieën: relaties met mensen, denkstijl en gevoelens en emoties. Rapportage in de vorm van een grafiek en uitgeschreven toelichting. Online zonder toezicht.

Motivatie

Reflectie van de motivatiefactoren opgedeeld in 4 categorieën: energie/dynamiek, synergie, intrinsiek en extrinsiek. Rapportering in de vorm van een grafiek. Online zonder toezicht.

Sales

Inzicht in de persoonlijke verkoopstijl, drijfveren, sterke en ontwikkelpunten in een commerciële setting. Rapportage in de vorm van een grafiek en uitgeschreven toelichting. Online zonder toezicht.

Leadership

Reflectie van de voorkeursstijl inzake samenwerken en leidinggeven. Rapportage in de vorm van een grafiek en uitgeschreven toelichting. Online zonder toezicht.

Cultural fit

Analyse van de match tussen kandidaat en bedrijfscultuur. Combinatie van een persoonlijkheidsprofiel, een motivatieprofiel en een competentiegericht interview. Rapportage in de vorm van een grafiek en uitgeschreven toelichting. Online met toezicht.

Administratie

Afhankelijk van de te meten administratieve skills: globale administratieve skills, planning & organisatie, snelheid & nauwkeurigheid, ….
Rapportage met scoring en uitgeschreven toelichting. Online onder toezicht van een ervaren assessor.

Office

Verschillende Office toepassingen, waaronder: Word, Excel, PowerPoint, … 

Resultaat met scoring en uitgeschreven toelichting. Online onder toezicht van een ervaren assessor.

Taal

Evaluatie van de talenkennis: schriftelijk, mondeling en begrijpen. Meerdere talen mogelijk: Nederlands, Frans, Engels, Duits,….
Rapportage met scoring (ERK niveau) en uitgeschreven toelichting. Online onder toezicht van een ervaren assessor.

In-Basket

Afhankelijk van de te meten competentie: planning, delegeren, beslissingen nemen, analyseren,… Rapportage met scoring en uitgeschreven toelichting. Online onder toezicht van een ervaren assessor

Testing

De kandidaat doorloopt een reeks van testen en opdrachten om de persoonlijkheid, motivatie en vaardigheden in kaart te brengen. Testrapportage met scoring en uitgeschreven toelichting. Online onder toezicht van een ervaren assessor.