We are Verpoucke

Recruitment Marketing

Vul uw vacatures sneller in!

Bij recruitment marketing wordt vanuit een data driven mindset gekeken hoe, specifiek voor recruitmentdoeleinden, succes geboekt kan worden. Door middel van online campagnes wordt instroom op maat gegenereerd, waardoor de funnel aan potentieel talent vergroot. Hierdoor vergroot ook de kans op een starter voor uw openstaande vacatures.

Campagnes kunnen verschillende vormen aannemen, op basis van een intake en gedetailleerde analyse van de context van de vacature. Hierbij spelen  doelgroep, regio, nodige vaardigheden, interesses van de kandidaat, musts en wants van de vacature een bepalende rol. Dit mondt uit in een persona waarop we onze targetting baseren. De campagnes kunnen uitgerold worden op verschillende sociale mediakanalen (Facebook, Instagram, LinkedIn, etc.) en eventuele jobboards  (StepStone, Indeed, LinkedIn, etc.) en afhankelijk van uw vacature wordt voor een lead- of een conversiecampagne geopteerd.

Maatwerk volgens uw wensen

Uw campagne wordt opgemaakt volgens de look en feel van uw bedrijf, echter gebeurt de hosting door Verpoucke. Ontzorging staat centraal. U hoeft zich dus niet  te bekommeren over opmaak, visuals, copy en iteraties van de advertenties. De campagne wordt volledig door ons opgezet en na uw goedkeuring gelanceerd. U wil de lead bewaren over de instroom? Geen probleem! Wij zorgen dat de talenten rechtstreeks bij jullie toekomen. Toch liever dat Verpoucke verder ontzorgt? Dan nemen wij alle leads actief op. U mag in beide gevallen rekenen op een gedetailleerde en kwaliteitsvolle rapportage.


Een recruitment marketing campagne in enkele stappen

Intake

Wij ondersteunen u bij het definiëren van uw behoeften door na te gaan welke vacatures geschikt zijn voor een campagne en overlopen de doelgroep, musts en wants van deze vacature(s).

Analyse kanalen

Op de verschillende kanalen wordt een analyse gemaakt van de doelgroepgrootte en het geschatte resultaat om na te gaan welk kanaal en welke soort campagne geschikt is voor uw vacature(s).

Campagneopzet

Opmaak van de campagne en advertenties (advertentietekst en afbeeldingen), volgens de look en feel van uw organisatie. Opzet A/B tests.

Let’s do this!

Na goedkeuring van de campagneopzet, wordt de campagne online gelanceerd. 

A/B testing en iteraties

Tijdens de looptijd van de marketingcampagne wordt deze nauw in het oog gehouden, worden er kleine wijzigingen aangebracht om de prestaties te vehogen en worden de best presterende advertenties geboost.

Opvolging van de kandidaten

Als werd geopteerd voor een conversiecampagne, komen de kandidaten die solliciteren rechtstreeks bij u terecht. Bij een lead campagne worden de kandidaten die hun gegevens achterlaten naar een door u gekozen mailadres doorgestuurd.

Rapportage en feedback

Na afloop van de campagne communiceren we de resultaten van de campagne aan u in de vorm van een schriftelijk rapport. Na een lead campagne ontvangt u ook een lijst met alle leads.

Daar houdt het niet op!

Niet alleen tijdens de campagne is onze recruitment marketeer steeds bereikbaar, ook na afloop van de campagne kan u rekenen op ondersteuning van ons team.
Indien u dit wenst, kunnen de kandidaten ook verder worden opgevolgd door onze recruiters doorheen het volledige sollicitatieproces of voor enkele door u gekozen processtappen (CV screening, interview, rapportage, etc.)

Benieuwd wat een campagne voor u kan betekenen?

Laat hier uw gegevens achter. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op om te bespreken welke campagne u starters oplevert.


Kom meer te weten over...