We are Verpoucke

Ons verhaal

2004

Verpoucke is ontstaan vanuit een idealisme. Sofie Verpoucke begon als zelfstandige in een kantoor in Ghislenghien, Verpoucke Consulting. Als arbeidspsychologe, actief in recruitment, wou zij op een proactievere manier en meer servicegericht te werk gaan: recruitment betekende voor haar niet wachten op kandidaten, maar gericht op zoek gaan naar de beste werknemer voor de functie. Haar passie voor techniek zorgde voor de focus op recruitment van technische profielen, wat tot op de dag van vandaag nog steeds de doelgroep is gebleven.

2004

2006

2 jaar later werd de eerste werknemer aangeworven, om Sofie bij te staan bij het groeiend aantal opdrachten.

2006

2008

Naast Direct & Executive Search start Verpoucke Consulting nu ook een Talent Management departement op, waar met behulp van assessment en development centers de huidige kwaliteiten en de ontwikkeling van een kandidaat in kaart kan worden gebracht.

2008

2011

In 2011 verhuist Verpoucke Consulting naar Edingen.

2011

2017

Verpoucke krijgt strategische ondersteuning om op een innovatieve manier uit te breiden en te groeien.

2017

2018

Deze groei wordt begunstigd door de introductie van artificiële intelligentie en sourcing tooling in het rekruteringsproces van de recruiters.

2018

2019

Verpoucke Consulting wordt omgedoopt tot Verpoucke en wordt volledig gerebrand, om de innovatieve ingesteldheid ook op de website en in het logo weer te geven.

2019

2020

Als aanvulling van het hoofdkantoor in Edingen wordt een vestiging in Gent opgericht. Op die manier bereiken we de twee landsdelen beter en staan we nog dichter bij onze klanten en kandidaten.

Daarnaast wordt een marketingafdeling opgericht, die de focus legt op Recruitment Marketing Automation.

2020

2021

Een derde departement wordt opgericht: Project Sourcing. Als antwoord op de vraag naar tijdelijke en projectmatige tewerkstelling stoomt Verpoucke haar HR-talenten klaar die hun expertise bij onze klanten kunnen inzetten.

De regio waarin Verpoucke actief is breidt internationaal uit. Naast België worden ook opdrachten voor buurlanden gerealiseerd.

2021

2024

Verpoucke verhuist naar een nieuw kantoor in Edingen!

2024

2024

Naar de toekomst toe zal ons Project Sourcing departement verder worden uitgebouwd.

2024
Verpoucke is al 20 jaar een autoriteit in HR in Belgie.
Wij plannen graag een kennismakend gesprek in om te bespreken wat wij voor u kunnen betekenen.