We are Verpoucke

FAQ

Heeft u een specifieke vraag? Hieronder vindt u alvast antwoorden op de meest voorkomende vragen.
Indien u toch geen antwoord vindt op uw vraag, aarzel dan niet ons te contacteren via het contactformulier onderaan deze pagina!

Verpoucke investeert in tools zoals search robots en artificiële intelligentie. Deze search tools zorgen ervoor dat onze consultants sneller de juiste kandidaten vinden en meer tijd kunnen investeren in screening om zo beter de match te maken tussen kandidaat en bedrijfscultuur. De artificiële intelligentie zoekt dag en nacht verder. Ook voor moeilijkere vacatures geeft dit een voordeel: de search robot zoekt ook naar latent zoekende talenten, die geen profiel hebben op de courante jobboards. Dit vergroot de poel van potentiële kandidaten.Ook voor kandidaten is dit positief: bij Verpoucke ben je geen nummer, maar wordt je persoonlijk begeleid doorheen het hele proces. De tijd die onze consultants winnen door het gebruik van deze tools, wordt 100% geïnvesteerd in de relatie met klanten en kandidaten.

De kandidaat wordt begeleid doorheen het hele proces. Al snel wordt contact met je opgenomen om feedback te geven op jouw sollicitatie. Door een korte telefonische screening maak je kennis met de consultant en de job. Als er een match wordt gevonden, wordt je uitgenodigd op een gesprek in een van onze kantoren of via video call. Ook tijdens het proces bij de klant en zelfs wanneer je officieel gestart bent, blijven onze consultants bereikbaar voor vragen of opmerkingen en volgen ze actief op.

Een assessment center is een grondige en gedragsgerichte evaluatiemethode die een nauwkeurige voorspelling van de toekomstige prestaties van de kandidaat toelaat binnen een vooropgestelde functie. Verpoucke gaat dus na of de kandidaat over de juiste kwaliteiten en competenties beschikt om de job naar behoren uit te oefenen.Assessment biedt het voordeel van een grondig zicht te hebben op de kandidaat, zijn competenties, kennis en kunde, motivatie, ambities en aandachtspunten. Daardoor start de persoonlijke ontwikkeling al tijdens het rekruteringsproces en kan de integratie en retentie merkbaar verhogen!

We richten ons inderdaad op alle technische en technisch-commerciële profielen, met een focus op volgende sectoren:

  • Industry & manufacturing: maakindustrie en productiebedrijven vallen hieronder.
  • Construction & installation: bouwbedrijven, immobiliën, installatiebedrijven, …
  • Transport & logistics: air, road and railway, warehousing, stockage bedrijven, …
  • Energy & Utilities: energiebedrijven, offshore en onshore, utitliteitsbedrijven,…
  • FMCG: salesorganisaties, verbruiksgoederen, …

Een van onze grootste meerwaardes is het “ontzorgen” van onze klanten. Het kan niet de bedoeling zijn dat een klant een vacature uitbesteedt en zelf nog aan de slag moet om alle cv’s te screenen, alle interviews te moeten afnemen, …  Door onze innovatieve manier van werken (AI, search robots,…) vinden wij gerichter en sneller kwalitatieve kandidaten, waardoor onze consultants de tijd hebben een kandidaat optimaal te screenen en de match te vinden tussen de cultuur en kennis van de kandidaat tegenover de noden van de klant. We richten ons niet op kwantiteit, maar stellen enkel de meest kwalitatieve kandidaten voor met een verslag dat relevante informatie bevat. Zo spaart iedereen tijd. Daarnaast garanderen we de continuïteit van elke partnership: zowel klanten als kandidaten worden begeleid van het begin tot na de aanwerving (onboarding en retentie).

Onze kandidaten mogen een persoonlijke aanpak verwachten. In plaats van 100 keer over-en-weer te mailen, wordt in een telefoongesprek ingegaan op wat jij zoekt en wat jouw verwachtingen zijn van een nieuwe job. Ook tijdens het volgende stadium, het interview, wordt de tijd genomen om jou te leren kennen en niet enkel een job-match te vinden, maar ook een cultuurmatch. Wij kennen onze klanten goed en weten welke persoonlijkheden zullen aarden in hun omgeving. Het is dus zeker belangrijk de tijd te nemen en grondig te werk te gaan, zodat jij terecht komt in een bedrijf waar je voor de rest van je leven wil blijven werken! 

Transparantie is “key” in onze samenwerking. Op onze website vind je een tijdslijn terug die perfect weergeeft hoe het proces eruit ziet en welke timing daar tegenover staat.

Transparantie is “key” in onze samenwerking. Op onze website vind je een tijdslijn terug die perfect weergeeft hoe het proces eruit ziet en welke timing daar tegenover staat.


Contacteer ons