Mijn LinkedIn, mijn CV. Hoe begin ik eraan?

    

LinkedIn is niet meer weg te denken uit de rekruteringswereld, zowel voor de recruiters als voor sollicitanten is het een vaste waarde geworden. De eerste stap in de sollicitatieprocedure is een goed en overzichtelijk CV maken. Hiervoor kan LinkedIn worden gebruikt om een persoonlijke pagina te maken die up-to-date is en werkgevers triggert.

Jouw personal branding helpt je om jezelf duidelijk op de kaart te brengen. Hier onderscheid je jezelf van alle andere personen op LinkedIn. Het begint met zelfonderzoek: wie ben ik , wat is belangrijk voor mij, wat moeten recruiters of potentiële bedrijven over mij weten, hoe zet ik mijzelf in de verf, enz. Als je een antwoord hebt op deze vragen, kan je er aan beginnen!

  1. Foto = persoonlijk profiel

Start met een professionele foto. Het is immers bewezen dat recruiters sneller interesse zullen tonen in een profiel mét foto. Vakantiefoto’s laat je beter achterwege.

  1. Headline en info = jouw visitekaartje

Onder jouw foto schrijf je een headline. Zorg dat deze triggert, maar hou deze kort en bondig. Wat doe je? Wat zoek je concreet? Gebruik toepasselijke trefwoorden.

In het onderdeel info vermeld je duidelijk jouw contactgegevens, zowel e-mailadres als telefoonnummer. Op deze manier kunnen ook niet-eerstegraadsconnecties je contacteren en dit maakt het gemakkelijker voor recruiters om je snel te bereiken. Zet hier ook wie je bent, waar je goed in bent, wat je zoekt in een job en wat voor jou belangrijk is.
Je kan hier ook aanduiden of je openstaat voor nieuwe jobs, zo vinden werkgevers je ook sneller. Als je meerdere talen spreekt, kan je ook jouw profiel in meerdere talen opmaken om zo meer mensen te bereiken. 

  1. Ervaring = jouw successen

In het onderdeel ervaring zullen recruiters nagaan voor welke bedrijven je gewerkt hebt en wat jouw takenpakket was. Begin met een korte omschrijving van het bedrijf en omschrijf dan je functie en voornaamste taken. Maak dit concreet, niet te lang en doe dit voor zowel je huidige als je voorgaande werkgevers. Je kan hier ook projecten/ successen beschrijven die je tijdens deze job hebt gerealiseerd. Gebruik cijfers: hoeveel medewerkers heb je aangestuurd, wat was het budget waar je verantwoordelijk voor was, was je een hunter of farmer, enz. Vermeld bij opleiding je diploma(s) en bijkomende certificaten die je behaald hebt.
Je vindt ook een onderdeel vaardigheden terug. Hier kan je stilstaan bij welke trefwoorden anderen kunnen gebruiken als zij iemand met jouw competenties willen vinden. LinkedIn maakt suggesties, maar je kan dit volledig vrij kiezen. Duid er minstens 3 aan of gebruik er meer!

  1. Aanbevelingen =  jouw referenties

Als laatste zullen werkgevers ook nagaan of je aanbevelingen hebt. Deze worden gelezen en hooggewaardeerd dus vraag aan je (ex)-collega’s, leidinggevenden om een professionele aanbeveling te schrijven. Geef af en toe ook een aanbeveling aan een collega/ verantwoordelijke. Dit werkt statusverhogend en zo komen ook andere mensen uit op jouw profiel. Aanbevelingen binnen LinkedIn worden als betrouwbaar ervaren en je breidt hierdoor een waardevoller netwerk uit.

Als jouw LinkedIn CV in orde is, heb je al een eerste stap gezet naar jouw nieuwe job. Jouw profiel is up-to-date en je bent klaar voor je nieuwe uitdaging. Laat die recruiters maar komen!

Wil je meer weten? Lees hier hoe je je droomjob kan vinden via LinkedIn !

Voor meer informatie, tips of vacatures, surf naar www.verpoucke.com of contacteer Julie Hautot via jhautot@verpoucke.com.

    

WE WORK EVERYWHERE IN BELGIUM

Edingen Office

Catulasdreef 5

7850 Edingen

Tel: +32 (0)2 3971200

MeetDistrict - Ghelamco Arena

Ottergemsesteenweg Zuid 808, b300

9000 Gent

Tel: +32 (0)9 2742571

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt https://www.verpoucke.com/verpoucke-privacy-statement Meer informatie Ok, ik ben akkoord